HTML

Hackstock

Hack the planet! Hackers unite!

Címkék

Címkefelhő

AppInit_DLLs

2009.07.26. 17:55 :: theshadow

 Ma olvasgattam MSDN-en a window class-ok regisztrálásán és teljesen véletlenül akadt meg a szemem egy bekezdésen (itt). Lehet, hogy nem nagy újdonság, de megmozgatta a fantáziámat.

Windows NT/Windows 2000/Windows XP: To create a class that can be used in every process, create the window class in a .dll and load the .dll in every process. To load the .dll in every process, add its name to the AppInit_DLLs value in following registry key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows

Whenever a process starts, the system loads the specified .dll in the context of the newly started process before calling its entry-point function. The .dll must register the class during its initialization procedure and must specify the CS_GLOBALCLASS style. For more information, see Class Styles.

Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ha készítek egy DLL-t, abba akármilyen kódot írok (az inicializáló eljárásba), az le fog futni minden processz indulása előtt... érdekes. :)

Szólj hozzá!

Címkék: browsing

A bejegyzés trackback címe:

https://hackstock.blog.hu/api/trackback/id/tr711269569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása